Hoppa till sidans innehåll

RC Open 2016

10 SEP 2016 06:35
En helt vanlig lördag vid tolvtiden på dagen i augusti. Nervositeten hade precis slått rot hos de inblandade.
Efter lite diskussioner påbörjades resan i olika bilar.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2016 06:42

Efter lite diskussioner påbörjades resan i olika bilar. Ut på motorvägens enformiga tristess som bara avbröts av några lama försök till skämt. Ingen nämnde högt vad som förväntades av de individuella aktörerna. Dock hade bra förberedelser stärkt självförtroendet.

Väl framme efter några timmar på en soldränkt parkering gjorde sig nervositeten sig påmind på nytt. Eller var det förväntan inför det förestående. Innanför dörrarna var det trångt och varmt. Några tog sin tillflykt till stilla meditation medan andra sökte tröst i kaffe eller läsk. Något starkare var inte aktuellt med tanke på vad som komma skall. Det gällde att vara koncentrerad på uppgiften.

Allt eftersom klockan långsamt men säkert drog sig mot den aktuella tiden som alla såg fram emot, steg nervositeten och förväntan i ådrorna som kalla kårar eller varma källor.

Efter en individuell förberedelse på 10 minuter började allvaret. Nervositet och förväntan förvandlades till beslutsamhet. Beslutsamheten gjorde alla till herrar över situationen som avspeglades i resultatet av denna del av operationen. Motståndarna gjort allt men helt förgäves.

Nästa del av operationen blev inte så lyckosam. Beroende på ej förutsedda faktorer blev den individuella kollapsen gemensam och alla försökte finna anledning varför den misslyckades. Missnöjet spred sig men en enig majoritet ville ha chansen att försvara sitt beteende och förbättra sin status vid nästa del av den totala operationen.

Innan nästa del av operationen skulle infinna sig på morgonen efter, var det dags för gemensam utspisning i därtill avsedda lokaler och med hemgjord mat. Även övernattning skedde på samma plats varvid onödiga transporter undveks.

Näringsintag på tidigare utskänknings ställe vid tidig timme gjorde alla på alerten. Redan vid den individuella förberedelsen vid nästa del av operationen stod det klart att detta var något som skulle klaras av. Alla gjorde sitt yttersta som avgjorde denna del av operationen till vår fördel. Tyvärr skulle det visa sig att vår kollaps föregående kväll medförde att marginalerna inte ville vara på vår sida. Detta medförde tidig hemresa med hängda huvuden och allmänna undringar om varför det blev så här.

Rent siffermässiga resultat från äventyret i Jönköping kommer nedan:

Skribent: Jan-Erik Stenbeck - Mattias Bäck
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BK Virveln - Bowling
Jan-Erik Stenbeck, Hällskriftsgatan 11
41726 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0706967374
E-post: This is a mailto link