Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBf


EM flyttat till januari

(2020-04-02 11:46)
Europeiska bowlingförbundet har nu gått ut med att både damernas- och herrarnas europamästerskap är flyttat till januari 2021. - Det kommer bli en väldigt svår uttagning, säger förbundskapten Patrick Backe.
 
Idag kom nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och RF som säger att ”alla matcher, cuper, träningsmatcher och tävlingar ska skjutas upp”. - Det är förstås tråkigt att idrottens tävlingsverksamhet skjuts upp, säger Björn Eriksson.
 
Lars-Göran Hallström såg att det fanns mycket para-bowlare i hallarna runt omkring Hedemora, men inget som band dem samma. - Vi startade helt enkelt en tour med fyra deltävlingar, säger han.
 
Organisationen bakom Europamästerskapen för juniorer, som skulle spelats i påsk, har nu satt nya datum på mästerskapet. Planen är att det ska spelas 9 – 17 oktober istället. - Väldigt skönt att man vet datumen, säger Hanna Engberg.
 
Regeringen förbjuder alla sammankomster där fler än 50 personer deltar. Det gäller även idrottstävlingar och kan därmed komma att påverka bowlingtävlingar.
 
Folkhälsomyndighetens senaste rekommendation är att träna, men att träna säkert genom att följa några enkla regler.
 
Idag öppnar ansökan till det nya bidraget: Projektstöd för barn och ungdomar som ersätter det tidigare Idrottslyftet. - Vi har fem kriterier som vi jobbar med, säger Marianne Norberg på Svenska Bowlingförbundet.
 
Coronaviruset medför stora problem för bowlinghallarna runt om i Sverige. Så här kan ni bowlare bidra. - Gör det lilla extra, de som har möjlighet. Många bäckar små. Och stanna hemma om ni är sjuka, säger Daniel Rönnbäck, ordförande i SBHF.
 
Ordföranden i Riksidrottsförbundet: Björn Eriksson går ut och lugnar den svenska idrottsrörelsen i ett pressmeddelande. - Våra 19 000 föreningar och 880 000 ledare ställer upp och gör det bästa av en svår situation, säger han.
 
På grund av Coronavirusets spridning i samhället har styrelsen i Svenska Bowlingförbundet den 15 mars fattat beslut om att avsluta all nationell serie- och tävlingsverksamhet. Här samlas de vanligaste frågor och svar med anledning av detta beslut.
 
Redan till helgen kan du spela den nya ligan: Svenska Ligan 2020 som startades av Team Clan-spelaren Peter Hellström igår kväll. Anmälan går ut redan på onsdag. - Målet är att träffas och ha kul, säger han.
 
Bara de närmaste fick vara med när PBA World Championships avgjordes inför tomma läktare i Las Vegas. Med familjen bakom sig tog där australiensaren Jason Belmonte sin 13e major-seger. - Det var en dröm att ha dem här för att se detta, säger han.
 
På grund av Coronaviruset spridning i det svenska samhället har Svenska Bowlingförbundets styrelse idag bestämt att seriespelet och SM ställs in.
 
Under helgen meddelades att både World series of Bowling på PBA-touren och Junior-EM, som skulle spelats i Holland under påsken skjuts, upp på obestämd framtid.
 
I den största tävlingen, av fyra, på World Series of Bowling på PBA-touren, tog sig varken Jesper Svensson eller Rasmus Edvall sig vidare till stegfinalen. De slutade tia, respektive, 35a.
 

Postadress:
BK Virveln - Bowling
Jan-Erik Stenbeck, Hällskriftsgatan 11
41726 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0706967374
E-post: bkvirveln@gmail.com