Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBf


Inte heller damerna nådde medaljplats när singelkvalet idag avslutades på Senior-VM i Tyskland. Bästa svenska dam blev Christel Carlsson på en 14e plats. - Vi fick ingen arbetsro eller bollreaktion som man kunde lita på, säger Johan Ekström.
 
 
USA dominerade singelspelet för herrar på dagens Senior-VM i Tyskland. Tre av fyra medaljörer är amerikaner, bästa svensk blev Christer Danielsson som slutade på sjunde plats.
 

Påminnelse Team Talang

(2017-08-15 07:12)
Vi vill påminna dem som inte redan betalat för årets Team Talang att göra det snarast
 
Lucky Larsen Masters har börjat! För första gången spelas en världstourtävling i Sverige och efter första dagens spel ser det svårt ut på banorna, även för världsstjärnorna. - Man behöver bowla bra, säger Martin Larsen själv.
 
En riktig häftig upplösning avgjorde UPP-slaget i Jönköping idag. Med en trippel i sista tvingade Max Näll från BK FH Engelholm sin motståndare Joel Lindergren Krantz från BK Virveln att spärra sista rutan.
 
Nästa vecka börjar Senior-VM i Tyskland. Det är ett rutinerat svenskt landslag som åker för att, återigen, visa att den blågula bowlingen håller världsklass. - Vi vill vara med och slåss om medaljerna på alla distanser, säger Christel Carlsson.
 
Svenska Bowlingförbundet genomför i dagarna några mindre förändringar i BITS och handikappsystemet. - Vi vill med denna förändring skapa en större variation bland tävlingarna, säger Carl Wikhede.
 
Nu när den svenske världsstjärnan Martin Larsen har en egen världstourtävling: Lucky Larsen Masters, passar Swebowl på att tävla ut en landslagströja signerad av huvudpersonen själv.
 
 
Avslutningen i US Women’s Open blev en besvikelse för Jenny Wegner. Sista spelpasset verkade trixigt för flera av deltagarna i startfältet. Totalt sett torde dock USA-trippen ge mersmak och svenskan visar att hon står sig väl i konkurrensen.
 
Efter de första åtta serierna matchspel ligger Jenny Wegner nia. Hon gjorde 1864, vilket resulterade i fyra segrar, med 30 p bonus, och fyra förluster. När man förlorar på 225 och 235 förstår ni att det är tufft där ute!
 
Sex svenskor stod på banorna i årets US Women's Open för att tampas med en del av världens bästa damspelare. Inga asiater på plats i år gör att konkurrensen är lite lättare, men det är svårt nog.
 
Om två veckor startar den första svenska tävlingen på världstouren någonsin: Lucky Larsen Masters i Malmö. Redan nu har 468 spelare från 25 nationer bokat 1063 starter. - Vi sa innan vi satte igång att 900 starter var bra, säger Daniel Rönnbäck
 

Postadress:
BK Virveln - Bowling
Jan-Erik Stenbeck, Hällskriftsgatan 11
41726 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0706967374
E-post: This is a mailto link

Se all info